Skip to main content

Ασκήσεις ισορροπίας για Χ.Α. και ομόλογα

Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε σήμερα για τα ελληνικά ομόλογα, μετά το χθεσινό ράλι, ενώ σε στάση αναμονής βρίσκεται εν πολλοίς και το Χ.Α., με εκείνους που θέλουν να ρευστοποιήσουν κέρδη των προηγούμενων ημέρων να επικρατούν ελαφρώς μόν έναντι των αγοραστών και να οδηγούν τον δείκτη σε οριακές απώλειες. 

Στις 12:30 μμ στην ΗΔΑΤ επικρατεί ηρεμία, με την απόδοση του 10ετους κρατικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 2,79%. αυξημένη κατά μία μόλις μονάδα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Στη συνεδρίαση της Τρίτης η απόδοση είχε υποχωρήσει έως και το 2,76% καταγράφοντας ακόμη ένα ιστορικό χαμηλό.

Είναι προφανές ότι η όρεξη των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα παραμένει ανοιχτή τόσο εν μέσω προσδοκιών για ένα πιο φιλικό στις επιχειρήσεις και τις αγορές περιβάλλον μετά τις εκλογές όσο και χάρη στο διεθνές περιβάλλον, που θέλει τις κεντρικές τράπεζες να μειώνουν ακόμη περισσότερο τα επιτόκια οδηγώντας σε ολόενα και πιο χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις στις αγορές. Μάλιστα οι ελληνικοί τίτλοι είναι από τις πλέον ελκυστικές επιλογές, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι αποδόσεις των περισσότερων κρατών της Ευρωζώνης κινούνται  αισθητά κάτω από το 1% ή και σε αρνητικό έδαφος. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,19% στις 844,3 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να είναι προς το παρόν λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ. 

Ελαφρές απώλειες (0,26%) παρουσιάζει και ο τραπεζικός δείκτης, ενώ εκείνοι των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της ακίνητης περιουσίας ενισχύονται περισσότερο από 1%. Κέρδη της τάξης του 1% εμφανίζει και ο κλάδος των χημικών. 

naftemporiki.gr