Skip to main content

Περιορίζονται ελαφρώς οι απώλειες στο Χ.Α.

Ελαφρώς έχουν περιοριστεί οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αυτήν την ώρα, ωστόσο ο γενικός δείκτης δυσκολεύεται σημαντικά να επανακτήσει το ψυχολογικό όριο των 750 μονάδων, το οποίο διασπάστηκε με χαρακτηριστική ευκολία νωρίς το πρωί.

Ειδικότερα, στις 14:02, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 4,81% στις 737,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 53 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 4,90% στις 220,33 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 9,69% στις 514,64 μονάδες.

Οι συναλλαγές σήμερα ξεκίνησαν με τον Γενικό Δείκτη να γράφει έως και -7,41% φτάνοντας στις 717,10 μονάδες, για να περιοριστούν οι απώλειες αυτήν την ώρα, μετά τις δηλώσεις Ευρωπαίων και Ελλήνων αξιωματούχων ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός έχει σήμερα αλλεπάλληλες συσκέψεις, με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να προωθηθεί μια συμφωνία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για αμοιβαία επωφελή λύση και συμπλήρωσε ότι το μοναδικό πλάνο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συμφωνία. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ελληνική πλευρά παρουσίασε στους δανειστές ισοδύναμα που έχουν πιστοποιημένη απόδοση και αντ’ αυτού της ζητήθηκε αύξηση εσόδων 1% του ΑΕΠ από τον ΦΠΑ.

Στο ταμπλο, Πειραιώς και Εθνική εξακολουθούν να είναι οι αρνητικές πρωταγωνίστριες, καθώς καταγράφουν απώλειες 12,17% και 11,62% αντίστοιχα, ενώ Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα καταγράφουν απώλειες άνω του 7%. Η Alpha Bank υποχωρεί κατά 5,90%, η Eurobank είναι στο -6,87% και η Ελλάκτωρ στο -6,32%.

Επίσης, απώλειες άνω του 5% σημειώνουν οι Μυτιληναίος, ΔΕH, ΟΤΕ και Folli Follie, ενώ άνω του 4% είναι οι απώλειες σε Aegean, ΕΥΔΑΠ, Grivalia, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.