Skip to main content

Η Salesforce αποκτά την Tableau έναντι 15,3 δισ. δολαρίων

Η Salesforce.com, η οποία κατασκευάζει το πιο δημοφιλές λογισμικό για παρακολούθηση πωλήσεων στις ΗΠΑ, συμφώνησε να εξαγοράσει την Tableau Software Inc. Πρόκειται για μία συμφωνία ύψους 15,3 δισ. δολαρίων, αποκλειστικά με ανταλλαγή μετοχών, η οποία θα προσφέρει στους πελάτες της εταιρείας περισσότερους τρόπους να αναλύουν δεδομένα. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Βloomberg πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία της Salesforce έως σήμερα. Ο διευθύνοντες σύμβουλοι Μαρκ Μπένιοφ και Κιθ Μπλοκ εδώ καιρό κυνηγούσαν νέες αγορές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο για ετήσια έσοδα έως και 28 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2023. Ο Μπένιοφ έχει βοηθήσει την Salesforce να αυξήσει τα έσοδά της εξαγοράζοντας περισσότερες από 60 εταιρείες σε διάστημα 20 ετών. 

«Η Tableau βοηθά τους ανθρώπους να δουν και να καταλάβουν τα δεδομένα, ενώ η Salesforce τους βοηθά να καταβαλαίνουν τους πελάτες τους. Έχουμε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους για τους πελάτες μας» τόνισε ανακοινώνοντας την συμφωνά. 

Τα γραφεία της Tableau θα παραμείνουν στο Seattle και επικεφαλής της θα συνεχίσει να είναι ο Άνταμ Σελίπσκι, πρώην στέλεχος της Amazon.com. 

Πηγή: Bloomberg