Skip to main content

Ντέισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της, αν θέλει να εξασφαλίσει νέα δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει απλά να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», ανέφερε Ντέισελμπλουμ σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημερίδα Helsinging Sanomat.

Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας θεωρεί πάντως πως είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας εγκαίρως, προκειμένου να αποδεσμευθεί η βοήθεια πριν από το τέλος του μήνα. Όπως λέει, οι πιστωτές της Ελλάδας είναι ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, αν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν νόημα από οικονομικής άποψης.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο αρκεί να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας», ανέφερε στη συνέντευξη.

Πηγή: Reuters