Skip to main content

Υποβαθμίζει την αισιοδοξία για συμφωνία «πολύ σύντομα» ο Ντέισελμπλουμ

Δεν συμφωνούμε απόλυτα με την Ελλάδα στο τι πρέπει να γίνει έως το τέλος του Ιουνίου δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ υποβάθμισε την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξή συμφωνίας πολύ σύντομα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση «υποτιμά την πολυπλοκότητα» του ζητήματος του χρέους και ότι είναι ανάγκη να «εκσυγχρονιστεί» το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας.

Ο Ντέισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν έχει λάβει γνώση των νέων προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, επέμεινε όμως ότι δεν θα καταστεί δυνατή μια συμφωνία παρά μόνον εάν οι προτάσεις αυτές είναι «σοβαρές».

«Βλέπω πολλή αισιοδοξία στην ελληνική πλευρά, και αυτό υποτιμά την πολυπλοκότητα αυτού το οποίο της ζητείται: να βάλει ξανά τον προϋπολογισμό της σε τάξη και την οικονομία στις ράγες», είπε ο Ντέισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Αυτό απαιτεί (σ.σ. να ληφθούν) μέτρα στα οποία μέχρι τώρα έλεγαν όχι», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ και υπογράμμισε ότι «μένει να φανεί εάν είναι δυνατόν να επιλυθούν όλα αυτά σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι η ελληνική απάντηση θα πρέπει να απευθύνεται στις προτάσεις των δανειστών.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν επανέλαβε ότι ο διάλογος για την Ελλάδα είναι συνεχής, δεν μπορεί να υπάρχουν τελεσίγραφα ή εκβιασμοί από καμία πλευρά.

Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ