Skip to main content

Μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου οι αποφάσεις για την έκδοση ομολόγου

Μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη νέα έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα. Αυτό επεσήμανε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. 

«Όλες οι προσπάθειές μας εστιάζουν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου αναμένουμε συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους» τόνισε ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξη Τύπου. Κληθείς να σχολιάσει εάν η Αθήνα θα προχωρήσει στην έκδοση νέων ομολόγων πριν από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, είπε: «Όποια άλλη συζήτηση θα γίνει μετά τις 21/06». 

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει προφανώς να περιμένει τις αποφάσεις για το χρέος, αλλά και συνολικά για τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα, πριν λάβει τις αποφάσεις για το πόσο σύντομα θα δοκιμάσει μία σημαντική κίνηση στις αγορές.

Σήμερα πάντως ο ΟΔΔΗΧ άντλησε σχεδόν 813 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να είναι χαμηλότερο σε σχέση με την αντίστοιχη δημοπρασία του περασμένου Μαρτίου (1,09%), παρά το γεγονός ότι η ζήτηση ήταν χαμηλότερη. 

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε εν τω μεταξύ ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ επέμεινε στο «όχι» της ελληνικής κυβέρνησης στην προληπτική γραμμή. 

naftemporiki.gr