Skip to main content

Κτηματολόγιο: 24 σχήματα με 111 προσφορές

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Σχεδόν διπλάσιες προσφορές από αυτές που είχαν κατατεθεί στον ακυρωθέντα προηγούμενο διαγωνισμό κατατέθηκαν για τις 32 συμβάσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται από την ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο – Χαρτογράφηση) η κτηματογράφηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) κατατέθηκαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 111 προσφορές από 24 διαφορετικά σχήματα στα οποία συμμετέχουν ελληνικές και ξένες εταιρείες. Για κάθε μια από τις συμβάσεις έχουν κατατεθεί 2 έως 7 προσφορές. Ακολουθεί ο νομικός και τεχνικός έλεγχος, ενώ εκτιμάται ότι οι οικονομικές προσφορές θα ανοίξουν μετά από περίπου δύο μήνες.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με συνολικό προϋπολογισμό 460 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά στην κτηματογράφηση περίπου 86 εκατομμυρίων στρεμμάτων, έκταση που αντιστοιχεί στο 63,5% της ελληνικής επικράτειας. Με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου κτηματογράφησης, που ονομάζεται «Κτήμα 16» αναμένεται να εγγραφούν στο Κτηματολόγιο άλλα 16,5 εκατομμύρια δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Οι προϋπολογισμοί των επιμέρους συμβάσεων κυμαίνονται από 3 έως 24 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκειά τους είναι 40 μήνες.