Skip to main content

Μοσκοβισί: Να καταστήσουμε την Ελλάδα πλήρες success story

«Η Ελλάδα επιστρέφει τώρα στη κανονικότητα, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης» τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων,  Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Γάλλος Επίτροπος εξήγησε ότι η επίσκεψή του αφορά περισσότερο την οικονομία και ότι θα συναντήσει τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα, επισημαίνοντας πως «και το μήνυμα μου είναι θετικό». Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που επέτρεψε την κατάργηση του μέτρου για τις μειώσεις στις συντάξεις. «Δεν θέλαμε ποτέ οι Έλληνες συνταξιούχοι να υποφέρουν περαιτέρω» είπε. 

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πάντως ότι «μπορούν φυσικά να γίνουν περισσότερα». Έχουμε, όπως είπε, τώρα μία μεταμνημονιακή αποστολή και εξέφρασε την ελπίδα τα αποτέλεσματα να είναι καλά για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση. 

«Πραγματικά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα, όμως, πρέπει, να καταστήσουμε την Ελλάδα πλήρες success story»  σημείωσε. Όπως εξήγησε προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην μείωση της ανεργίας και την εφαρμογή κοινωνικών μέτρων. 

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε πως πρόκειται για ιστορικό επίτευγμα στρατηγικής σημασίας. «Ελπίζουμε να υποστηριχθεί και να εφαρμοστεί» τόνισε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις. 

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος της Ε.Ε. θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Επί τάπητος θα βρεθούν φλέγοντα θέματα της οικονομίας, με κυριότερο αυτό των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

naftemporiki.gr