Skip to main content

«Ανάσα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση μίας από τις χειρότερες εβδομάδες του έτους και έπειτα από τις μαζικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Οι αγορές συνεχίζουν να κινούνται σε ρυθμούς εμπορικού πολέμου, με τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προέβλεψε γρήγορο τέλος στην αντιπαράθεση με την Κίνα, να συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος και στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών. Όμως ο αρχικός ενθουσιασμός και τα κέρδη πάνω από 1% γρήγορα μετριάσθηκαν, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για κλιμάκωση των εντάσεων και από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,56%, σε εβδομαδιαία βάση όμως κατέγραψε απώλειες. Ο Μάιος ήταν μήνας απωλειών για τις ευρωπαϊκές μετοχές, για πρώτη φορά έπειτα από τις μαζικές ρευστοποιήσεις τον Δεκέμβριο του 2018.

Με άνοδο έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον DAX της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,43% και τον CAC 40 του Παρισιού να καταγράφει κέρδη 0,67%. Άνοδος 0,65% και για τον FTSE 100 του Λονδίνου, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει τις εξαγγελίες Μέι περί παραίτησης.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ξεχώρισε ο FTSE MIB του Μιλάνου, με κέρδη 1,20%, χάρη στις καθησυχαστικές δηλώσεις Σαλβίνι ότι δεν επιθυμεί εκτόξευση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.