Skip to main content

Reuters: Η FAA ίσως ανάψει «πράσινο» στα Boeing 737Max τέλη Ιουνίου

Η έγκριση για την επιστροφή των 737 Max στους αιθέρες θα μπορούσε να δοθεί προς τα τέλη Ιουνίου, εκτιμά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση των σχετικών διεργασιών. 

Ο στόχος, εάν επιτευχθεί, σημαίνει ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να παρατείνουν τις δαπανηρές ακυρώσεις στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι. Ωστόσο η FAA επισήμως προειδοποιεί πως δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Οι American Airlines, Southwest Airlines και United Airlines έχουν ανακαλέσει τις πτήσεις των 737 Max έως και τον Ιούλιο ή και Αύγουστο μετά την απόφαση της FAA να τα καθηλώσει τον Μάρτιο στον απόηχο των δύο αεροπορικών δυστυχημάτων σε Ινδονησία και Αιθιοπία, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 346 άνθρωποι. 

Οι αξιωματούχοι των FAA και Boeing ενημέρωσαν τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) χθες, Πέμπτη, για την αναβάθμιση του λογισμικού. Την ίδια ημέρα στελέχη της FAA συναντήθηκαν με εκπροσώπους ρυθμιστικών αρχών από διάφορες χώρες. Η συνάντηση διήρκεσε οχτώ ώρες, αλλά δεν κατέληξε σε χρονοδιάγραμμα. 

naftemporiki.gr