Skip to main content

Σολτς: Ισχυρή απάντηση αν επιβληθούν δασμοί από τις ΗΠΑ

Δυσοίωνο περιέγραψε το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο οποίος εκτίμησε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της διαμάχης μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ».

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός τάχθηκε υπέρ μίας ισχυρής απάντησης, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον έχει εξαιρέσει προσωρινά την Ε.Ε. από την επιβολή δασμών. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εξαίρεση λήγει αύριο, Παρασκευή.

 «Η απάντησή μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη, ισχυρή και έξυπνη» τόνισε ο Σολτς, εξαίροντας την ενότητα και την κυριαρχία των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ερωτηθείς για την ιταλική κρίση, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την έξοδο ή την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Εξήγησε, άλλωστε, ότι η Ιταλία είναι ιδρυτικό μέλος της Ε.Ε. και η πλειονότητα των Ιταλών είναι φιλο-ευρωπαίοι.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες ενίσχυσης του ευρώ, παρά την πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα.

naftemporiki.gr