Skip to main content

Χρ. Σταϊκούρας: Οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το επόμενο βήμα μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τα σενάρια περί μείωσης μισθών και συντάξεων διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Δεν συζητάμε περικοπές μισθών και συντάξεων», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι μειώσεις φόρων του τρέχοντος προϋπολογισμού υλοποιούνται κανονικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι «αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε ήταν οι έξτρα μειώσεις φόρων, όπως, για παράδειγμα, η εισφορά αλληλεγγύης», αλλά «μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις φόρων και εισφορών». Τέλος, σχετικά με την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» που προβλέπει την επιδότηση από το κράτος τμήματος του μισθού εργαζόμενων που θα απασχοληθούν με μερική αντί για πλήρη απασχόληση, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «ανάμεσα στα επιδόματα ανεργίας ή την ενίσχυση της εργασίας, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.