Skip to main content

Κ. Παπανάτσιου: Να τοποθετηθούν οι πολιτικές δυνάμεις για το χρέος

Να τοποθετηθούν αν θέλουν να λυθεί το ζήτημα του χρέους, ζητεί από τις πολιτικές δυνάμεις η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».

«Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία πρόταση που θα αφήνει κενά για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», είπε η υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Έχουμε στόχο την καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Από εκεί και πέρα κι εγώ θα ήθελα να ακούσω και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αύριο – παρόλο που δεν είναι θέμα συζήτησης – να μας πουν τι θέλουν. Θέλουν να λυθεί το ζήτημα του χρέους; Όλοι μαζί να πάμε με μια κοινή απόφαση σε τελευταία ανάλυση».

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η υφυπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι θα κατατεθεί τροπολογία για την παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ