Skip to main content

Μέρκελ: Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους θεσμούς

Η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί εντατικά με τους πιστωτές της και χρειάζεται πολλή προσπάθεια προτού μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία, δήλωσε σε δημοσιογράφους η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την έναρξη των σημερινών εργασιών της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως «ήταν μια πολύ φιλική, εποικοδομητική συνάντηση, αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο πως πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους τρεις θεσμούς. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν».

«Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προσφερθεί στην Ελλάδα και στον Έλληνα πρωθυπουργό, όποτε υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να συζητηθούν, όποτε χρειαστεί να δοθεί βοήθεια, να το κάνουν, όμως το συμπέρασμα πρέπει να βρεθεί με τους τρεις θεσμούς και πρέπει να υπάρξει πολύ, πολύ εντατική δουλειά», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Αισιόδοξος ο Αλέξης Τσίπρας

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη μίας μακροπρόθεσμης και βιώσιμης λύσης εξέφρασε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος – και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε επίσης πολύ εποικοδομητική τη χθεσινή του συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, που διεξήχθη, όπως είπε, «σε πολύ καλή και φιλική ατμόσφαιρα».