Skip to main content

Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να δέχεται αντίρροπες δυνάμεις αφενός λόγω των εταιρικών νέων και αφετέρου λόγω των σχολίων που υπήρξαν για την αμερικανική οικονομία από τη Federal Reserve.

Ειδικότερα, στις 10:35, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,14% στις 7.017 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,37% στις 11.805 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,18% στις 5.124 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,16% στις 405,76 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Raiffeisen Bank International υποχωρεί κατά 2,6%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν στα 83 εκατ. ευρώ, λόγω της σημαντικής αύξησης των προβλέψεων για τα προβληματικά δάνεια.

Στο -2% βρίσκεται η Royal Mail, μετά τις δηλώσεις από τα διοικητικά στελέχη της ότι η αγορά παραμένει σημαντικά ανταγωνιστική, ενώ εκτίμησαν ότι τα περιθώρια κέρδους θα είναι χαμηλότερα στις γερμανικές δραστηριότητες της.

Υπενθυμίζεται ότι χτες οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το αν η οικονομία θα μπορούσε να αντιδράσει θετικά σε μια αύξηση των επιτοκίων, όπως αποκαλύφθηκε στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed. Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, υποστήριξε ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο δεν θα επιβεβαιώσουν ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την αύξηση των επιτοκίων, αν και δεν απέκλεισαν αυτήν την δυνατότητα.