ΙΑΣΩ Α.Ε. – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Κατόπιν αιτήματος μετόχων της μειοψηφίας και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 39 παρ. 1 του ν. 2190/20 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΙΑΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ –  ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Α.Ε» και το διακριτικό τίτλο «ΙΑΣΩ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρία») η οποία ελήφθη στη συνεδρίασή του την 29η Δεκεμβρίου 2017 σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρίας καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 22α Ιανουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία της Εταιρίας που βρίσκονται στο Μαρούσι – Αττικής και επί της Λεωφ. Κηφισίας 37-39 (Ισόγειο – Νέα Αίθουσα Εκδηλώσεων) για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1. Αναλυτική ενημέρωση των μετόχων μέσω της Γενικής Συνέλευσης σχετικά με i) τους ειδικότερους όρους και συμφωνίες της σύμβασης αγοραπωλησίας για την πώληση του ποσοστού 972% των μετοχών που κατέχει η Εταιρία στη θυγατρική της εταιρία «ΙΑΣΩ General» στην Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης με έδρα το Λουξεμβούργο και επωνυμία “Hellenic Healthcare S.a.r.l.” (η Σύμβαση)  ii) τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της Συμβάσεως στην οικονομική θέση της Εταιρίας iii) τη σκοπούμενη χρήση του τιμήματος της Σύμβασης και το επιχειρηματικό σχέδιο που ακολουθεί αυτήν (τη Σύμβαση).
  2. Έγκριση της υπό στοιχ. 1. Σύμβασης ή αναβολή της λήψης απόφασης σε επόμενη Γενική Συνέλευση προκειμένου να χορηγηθεί η εκπόνηση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οικονομοτεχνικής μελέτης από εγνωσμένης φήμης διεθνή εταιρία χρηματοοικονομικών συμβουλών με θέμα την αποτίμηση της πωλούμενης συμμετοχής αφού συνυπολογιστούν οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της Συμβάσεως στην οικονομική θέση της Εταιρίας.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας απαρτία και εξ αυτού του λόγου δεν καταστεί δυνατή η λήψη απόφασης επί  των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας θα συνέλθει σε Επαναληπτική Συνέλευση την 5η Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. στην έδρα της Εταιρίας στον ίδιο ως ανωτέρω οριζόμενο χώρο. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας απαρτία ούτε στην ως άνω Επαναληπτική Συνέλευση και εξ αυτού του λόγου δεν καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας θα συνέλθει σε δεύτερη Επαναληπτική Συνέλευση την 20η Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. στην έδρα της Εταιρίας στον ίδιο ως άνω χώρο.

Σημειώνεται ότι δεν θα δημοσιευθεί νέα πρόσκληση για την Επαναληπτική Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 29 του κ.ν.2190/1920 όπως ισχύει.

Σύμφωνα με τα άρθρα 26 παρ 2β 27 και 28α του κ.ν.2190/1920 η Εταιρία ενημερώνει τους μετόχους για τα ακόλουθα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η εταιρία «Eλληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε.» (ΕΧΑΕ) η οποία είναι ο «φορέας» κατά την έννοια της παρ. 4 του άρθρου 28α του κ.ν. 2190/1920 στον οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες της Εταιρίας. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρίας με τα ανωτέρω αρχεία.

Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται την 17η Ιανουαρίου 2018 ήτοι κατά την έναρξη της πέμπτης ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της 22ας Ιανουαρίου 2018 (Ημερομηνία Καταγραφής) και η σχετική ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με τη μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρία το αργότερο την τρίτη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης ήτοι μέχρι και την 19η Ιανουαρίου 2018.

Στην Α’ και Β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 5ης και 20ης Φεβρουαρίου 2018 αντίστοιχα μπορούν να μετάσχουν μέτοχοι υπό τις ίδιες παραπάνω τυπικές προϋποθέσεις. Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της 1ης Φεβρουαρίου 2018 για την Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση και κατά την έναρξη της 16ης Φεβρουαρίου 2018 για την Β’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση ήτοι της τέταρτης ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Α και Β αντίστοιχα επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης (Ημερομηνία Καταγραφής Επαναληπτικών Γενικών Συνελεύσεων) και η σχετική ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με τη μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρία μέχρι και την 2α Φεβρουαρίου 2018 για την Α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση και μέχρι και την 17η Φεβρουαρίου 2018 για τη Β Επαναληπτική Γενική Συνέλευση ήτοι το αργότερο την τρίτη ημέρα πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Α και Β αντίστοιχα επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης.

Έναντι της Εταιρίας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την οικεία Ημερομηνία Καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του άρθρου 28α του κ.ν.2190/1920 ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδειά της.

Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και στην Γενική Συνέλευση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 2 2α 4 και 5 του κ.ν.2190/1920 οι μέτοχοι έχουν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα δικαιώματα:

α) Με αίτηση μετόχων που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας υποχρεούται να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης πρόσθετα θέματα εάν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση. Η αίτηση για την εγγραφή πρόσθετων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση και η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως η προηγούμενη ημερήσια διάταξη δεκατρείς (13) ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και ταυτόχρονα τίθεται στη διάθεση των μετόχων στην ιστοσελίδα της Εταιρίας μαζί με την αιτιολόγηση ή το σχέδιο απόφασης που έχει υποβληθεί από τους μετόχους κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 παράγραφο 3 του κ.ν.2190/1920.

β) Με αίτηση μετόχων που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου το Διοικητικό Συμβούλιο θέτει στη διάθεση των μετόχων κατά τα οριζόμενα στο  άρθρο 27 παράγραφος 3 του κ.ν.2190/1920 έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης σχέδια αποφάσεων για θέματα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή τυχόν αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη αν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

γ) Μετά από αίτηση οποιουδήποτε μετόχου που υποβάλλεται στην Εταιρία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να παρέχει στη Γενική Συνέλευση τις αιτούμενες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις της Εταιρίας στο μέτρο που αυτές είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να απαντήσει ενιαία σε αιτήσεις μετόχων με το ίδιο περιεχόμενο. Υποχρέωση παροχής πληροφοριών δεν υφίσταται όταν οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται ήδη στην ιστοσελίδα της Εταιρίας ιδίως με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά.

δ) Μετά από αίτηση μετόχων που εκπροσωπούν το ένα πέμπτο (1/5) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου η οποία υποβάλλεται στην Εταιρία μέσα σε πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να παρέχει στη Γενική Συνέλευση πληροφορίες για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της Εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά.

Σε όλες τις ανωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις οι αιτούντες μέτοχοι οφείλουν να αποδεικνύουν τη  μετοχική τους ιδιότητα και τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν κατά την άσκηση του σχετικού δικαιώματος. Τέτοια απόδειξη αποτελεί και η προσκόμιση βεβαίωσης από τον φορέα στον οποίο τηρούνται οι οικείες κινητές αξίες ή η πιστοποίηση της μετοχικής ιδιότητας με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση του αρχείου του φορέα και της Εταιρίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΥ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο δικαιούμενος ως ανωτέρω να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση μέτοχος συμμετέχει σε αυτή και ψηφίζει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων. Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσότερους μετόχους μπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε μέτοχο. Νομικά πρόσωπα μετέχουν στη Γενική Συνέλευση ορίζοντας ως εκπροσώπους τους μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα.

Ο αντιπρόσωπος μετόχου υποχρεούται να γνωστοποιεί στην Εταιρία πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης κάθε συγκεκριμένο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του μετόχου. Σύγκρουση συμφερόντων σύμφωνα με τα ανωτέρω δύναται να προκύπτει ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος: α) είναι μέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρίας ή είναι άλλο νομικό πρόσωπο ή οντότητα η οποία ελέγχεται από το μέτοχο αυτόν ή β) είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της εν γένει διοίκησης της Εταιρίας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρίας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Εταιρίας ή γ) είναι υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της Εταιρίας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρίας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Εταιρίας ή δ) είναι σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού με ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις ανωτέρω υπό α’ έως γ’ περιπτώσεις.

Κάθε μέτοχος μπορεί να διορίζει μέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους. Ωστόσο αν ο μέτοχος κατέχει μετοχές της Εταιρίας οι οποίες εμφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασμούς αξιών ο περιορισμός αυτός δεν εμποδίζει το μέτοχο να ορίζει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις μετοχές που εμφανίζονται στον κάθε λογαριασμό αξιών σε σχέση με τη Γενική Συνέλευση.

Ο διορισμός και η ανάκληση αντιπροσώπου του μετόχου γίνεται μόνον εγγράφως και κοινοποιείται στην Εταιρία εγγράφως τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία συνεδρίασης κάθε Γενικής Συνέλευσης. Όσοι από τους μετόχους της Εταιρίας είναι νομικά πρόσωπα πρέπει μέσα στη ίδια προθεσμία να καταθέσουν σύμφωνα με το νόμο και τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Στο Καταστατικό της Εταιρίας δεν προβλέπεται ο διορισμός ή η ανάκληση αντιπροσώπου μετόχου με ηλεκτρονικά μέσα κατ’ άρθρο 28α παρ. 3 του κ.ν.2190/1920.

Η Εταιρία έχει καταστήσει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της www.groupiaso.gr έντυπο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους μετόχους για το διορισμό αντιπροσώπου ενώ οι μέτοχοι μπορούν επίσης να προμηθευτούν το ανωτέρω έντυπο και σε έγχαρτη μορφή από την Υπηρεσία Μετόχων της Εταιρίας (Λεωφ. Κηφισίας 37-39 151 23 Μαρούσι Αττικής τηλ. +30 210 6184177). Το έντυπο αυτό πρέπει να έχει αποσταλεί  στην Υπηρεσία Μετόχων της Εταιρίας συμπληρωμένο σε όλα τα σημεία του και υπογεγραμμένο από το μέτοχο σύμφωνα και με τις ειδικότερες οδηγίες συμπλήρωσης υπογραφής και υποβολής του που περιλαμβάνονται στο έντυπο είτε με fax στο + 30 210 6184180 υπόψη Υπηρεσίας Μετόχων είτε ταχυδρομικά στην Υπηρεσία Μετόχων της Εταιρίας στη διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 37-39 151 23 Μαρούσι Αττικής σε κάθε δε περίπτωση θα πρέπει να έχει παραληφθεί από την Εταιρία τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Σε περίπτωση επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης το ανωτέρω έντυπο θα πρέπει να έχει αποσταλεί στην Υπηρεσία Μετόχων της Εταιρίας εγγράφως και να έχει παραληφθεί από αυτή τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία της Α και Β επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης.

Σε περίπτωση που το έντυπο διορισμού αντιπροσώπου αποσταλεί ταχυδρομικά στην Εταιρία ή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) στον ανωτέρω αριθμό και ως εκ τούτου δεν έχει υπογραφεί ενώπιον του Υπεύθυνου Υπηρεσίας Μετόχων της Εταιρίας θα πρέπει να φέρει θεώρηση του γνησίου υπογραφής του υπογράφοντος μετόχου άλλως δεν θα γίνεται δεκτό από την Εταιρία. Ο μέτοχος καλείται να μεριμνά για την επιβεβαίωση της επιτυχούς αποστολής του εντύπου διορισμού αντιπροσώπου και της παραλαβής του από την Εταιρία καλώντας στην Υπηρεσία Μετόχων στα τηλέφωνα +30 210 6184177.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι πληροφορίες και τα έγγραφα που προβλέπονται στο άρθρο 27 παρ. 3 του κ.ν. 2190/1920 όπως ισχύει διατίθενται από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Εταιρίας www.groupiaso.gr στην ενότητα «Ενημέρωση Επενδυτών». Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι δύνανται να λαμβάνουν και σε έγχαρτη μορφή αντίγραφα των εγγράφων και σχεδίων αποφάσεων της παρ. 3 του άρθρου 27 του κ.ν. 2190/1920 όπως ισχύει προσερχόμενοι στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας στην Υπηρεσία Μετόχων επί της Λεωφ. Κηφισίας 37-39 στο Μαρούσι – Αττικής.