Skip to main content

Λεμέρ: «Σοφή» η αναβολή των δασμών στα αυτοκίνητα

H κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως τι σκοπεύει να κάνει με τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων. Ωστόσο αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα μεταδίδουν ότι έχει ήδη αποφασίσει την αναβολή της προθεσμίας που είχε δώσει σε Ευρώπη και Ιαπωνία κατά έξι μήνες. Η είδηση γίνεται δεκτή με ανακούφιση από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών. 

Μιλώντας στο CNBC ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε πως πρόκειται για «σοφή απόφαση». Πρόσθεσε δε πως «πιστεύω ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τις όποιες κυρώσεις, δασμούς και εμπορικούς πολέμους», καθώς όπως είπε, «πάγια πεποίθηση της γαλλικής κυβέρνησης είναι κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των ΗΠΑ, της Κίνας και όλων των ευρωπαϊκών οικονομιώ». 

Το CNBC σημειώνει πως ενδεχόμενη επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα, θα έπληττε πάνω από όλα τη Γερμανία, δεδομένου ότι είναι ο μεγαλύτερος απευθείας εξαγωγέας οχημάτων προς τις ΗΠΑ. 

Aναλυτές προειδοποιούν πάντως ότι η αναβολή δεν σημαίνει ότι ο Τραμπ θα κάνει πίσω από την απειλή του. Θεωρούν ότι τελικά οι δασμοί θα έρθουν ως τακτική «μέγιστης πίεσης» προς την Ε.Ε. 

naftemporiki.gr