Skip to main content

Γ. Τσιρώνης: Οι εταιρείες που σέβονται τον νόμο δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν

Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί καμία εταιρεία η οποία σέβεται το νόμο, τους περιβαλλοντικούς όρους και το δημόσιο συμφέρον, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρίας Eldorado Gold να αναστείλει μέρος των εργασιών της στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο κ. Τσιρώνης έκανε λόγο για δικαίωση του κόμματός του, καθώς, όπως είπε, «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέδειξε ότι κακώς η Eldorado Gold πήρε τον χώρο χωρίς να πληρώσει τα 14,5 εκατομμύρια, που όφειλε να δώσει».

«Νομίζω ότι αυτή είναι η βασική αιτία που η εταιρία αυτή τη στιγμή φεύγει και η μετοχή της κατέρρευσε. Όλες οι άλλες αιτιάσεις ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, δεν δίνονταν άδειες κ.λπ. είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός από τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων.

Τόνισε δε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν διαπίστωνε ότι έχει αδικηθεί. «Αντίστροφα, ήμασταν ιδιαίτερα ανεκτικοί καθώς η εταιρία δεν εφάρμοσε, ως όφειλε, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, τη μέθοδο ακαριαίας τήξης, που ήταν συμβατική της υποχρέωση και την οποία ακόμα δεν έχει υλοποιήσει», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος.

Ο κ. Τσιρώνης καταλόγισε στην εταιρεία ότι «κρατά ομήρους τους εργαζόμενους και έκανε λόγο για ηθελημένη παρέκκλιση των όρων και της ελληνικής νομοθεσίας, σημειώνοντας ότι «εάν η εταιρεία δούλευε με τους όρους που είχε η ίδια θέσει, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα».