Skip to main content

«Συγκρατημένη άνοδο» στο Χ.Α. αναμένει η JP Morgan

«Συγκρατημένη άνοδο» προβλέπει η JP Morgan για το Χρηματιστήριο Αθηνών, εκτιμώντας ότι τα κέρδη, στο εγγύς μέλλον, θα είναι αρκετά ήπια.

«Θα μπορούσε να υπάρξει μία βραχυπρόθεσμη στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές, εάν υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν θεωρούμε ότι θα υπάρξει κάτι περισσότερο, όσον αφορά τις πιθανές αυξήσεις των τιμών» εξήγησε, ο Emmanuel Cau, υπεύθυνος στρατηγικής της αμερικανικής τράπεζας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Oι εκτιμήσεις της JP Morgan είναι σαφώς πιο επιφυλακτικές έναντι των υπόλοιπων διεθνών τραπεζών, όπως της Morgan Stanley, της HSBC και της Credit Suisse.

«Αναμένουμε να δούμε ταχεία βελτίωση των βασικών μεγεθών της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα» είχε επισημάνει η Morgan Stanley, σε πρόσφατη έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες.

Μάλιστα, είχε εκτιμήσει ότι οι μετοχές των Alpha Bank, Εurobank και Πειραιώς θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 24% το επόμενο έτος.

Στο συγκεκριμένο σημείο, το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι από τον Φεβρουάριο και μετέπειτα, το Χρηματιστήριο Αθηνών εμφανίζει τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 93 μεγαλύτερων αγορών.