Skip to main content

E.E.: Ελπίζει σε παράταση της προθεσμίας για τους δασμούς στα αυτοκίνητα

Θετικές ενδείξεις ότι θα παραταθεί η προθεσμία της 18ης Μαΐου, που έχουν θέσει οι ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν οι Βρυξέλλες. 

Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung η Επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, επισημαίνει ότι καθώς η Ουάσιγκτον έχει επικεντρώσει τώρα την προσπάθειά της στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα θα θελήσει να αναβάλλει την επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. 

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να παραταθεί η προθεσμία, εξαιτίας των σινο-αμερικανικών συνομιλιών» τόνισε η Μάλστρομ. 

Να σημειώσουμε ότι ενδεχόμενοι δασμοί θα μπορούσαν να επηρεάσουν εξαγωγές οχημάτων και ανταλλακτικών αξίας 47 δισ. ευρώ ετησίως προς τις ΗΠΑ. Η Ε.Ε. έχει έτοιμη λίστα με προϊόντα αξίας 20 δισ. ευρώ στα οποία θα επιβάλλει δασμούς- αντίποινα εάν οι ΗΠΑ κάνουν πράξη την απειλή τους. 

Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε μετωπική ΗΠΑ και Ε.Ε. και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από τον σινο-αμερικανικό πόλεμο. 

naftemporiki.gr