Skip to main content

Έχει έλθει η ώρα για διάσπαση του Facebook;

Για τον συνιδρυτή του Facebook έχει έλθει η ώρα για τη διάσπαση του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κρις Χιούτζες, συνιδρυτής του Facebook και πρώην συγκάτοικος του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θεωρεί ότι έχει έλθει η ώρα για τη διάσπαση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει σε άρθρο-γνώμη στους «New York Times».

«Είμαστε ένα έθνος με παράδοση στην πάταξη των μονοπωλίων, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις των επικεφαλής αυτών των εταιρειών. Οι εξουσίες του Μαρκ είναι άνευ προηγουμένου και μη-αμερικανικές», έγραψε ο κ. Χιούτζες.

Το Facebook αποτελεί το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Στο Facebook ανήκουν επίσης οι εφαρμογές WhatsApp, Messenger και Instagram, που χρησιμοποιούνται από περισσότερους από ένα δισ. χρήστες. 

Ο Χιούτζες ήταν εκ των συνιδρυτών του Facebook το 2004 στο Χάρβαρντ, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τον Ντάστιν Μόσκοβιτς. Παραιτήθηκε το 2007 από το Facebook, και αργότερα σε ανάρτησή του στο LinkedIn ανέφερε ότι σε τρία χρόνια εργασίας έβγαλε μισό δισ. δολάρια.