Skip to main content

Χρηματιστήρια: Σημαντικά κέρδη ανά την Ευρώπη- Πάνω από τις 610 μ. το ΧΑ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Ενέσεις» αισιοδοξίας σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να κινούνται σταθερά σε τροχιά ανόδου, αν και είδαν τα κέρδη τους να περιορίζονται μετά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου ότι το QE παραβαίνει εν μέρει το Σύνταγμα. Το δικαστήριο δίνει ουσιαστικά διορία τριών μηνών στην ΕΚΤ να κάνει διορθώσεις στο πρόγραμμα.

Παρά την προσωρινή αναταραχή εκ Γερμανίας στις 13:20 ώρα Ελλάδος το σύνολο των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών παρουσιάζουν κέρδη άνω του 1,3%, ενώ οι αγοραστές έχουν επιστρέψει και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. ενισχύεται 1,6% στις 612 μονάδες με τις τράπεζες, που χθες λειτούργησαν ως το μεγάλο βαρίδι, να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Ο δείκτης τους καταγράφει κέρδη της τάξης του 4%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται την ίδια ώρα 1,6%. Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,7% και ο γαλλικός CAC 40 περίπου 1,8%. Στο +1,35% βρίσκονται τόσο ο FTSE 100 στο Λονδίνο όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.