Skip to main content

Στο στόχαστρο τα πολύτιμα μέταλλα

Στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα κινείται σήμερα η τιμή του χρυσού. Την λάμψη του πολύτιμου μετάλλου περιορίζουν τα σχόλια του διοικητή της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, τα οποία φαίνεται να βάζουν τέλος στα σενάρια για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων μέσα στο έτος. 

Η τιμή σποτ του χρυσού καταγράφει πτώση 0,4% στα 1.271,06 δολάρια η ουγκιά στις 11:30 ώρα Ελλάδος. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και τα 1.270,37 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 24 Απριλίου. Εντονότερες είναι οι πιέσεις για τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού στην αμερικανική αγορά. Υποχωρούν 0,9% στα 1.272,6 δολάρια η ουγκιά. 

Πτώση 0,3% στα 14,63 δολάρια η ουγκιά καταγράφει εν τω μεταξύ και η τιμή του αργύρου, ενώ ανάλογες είναι οι απώλειες για την τιμή της πλατίνας, που διαμορφώνεται στα 861,55 δολάρια. Νωρίτερα η τιμή είχε υποχωρήσει έως και τα 853 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Στα 1.345,5 δολάρια, με πτώση 0,5%, το παλλάδιο, που νωρίτερα είχε διολισθήσει έως και τα 1.309,67 δολάρια η ουγκιά. 

Με τη Fed να επιλέγει τη στάση αναμονής, οι επενδυτές θα στρέψουν στο εξής το βλέμμα στις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου. Εάν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες που θέλουν τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να καταλήγουν σε εμπορική συμφωνία, θα μπορούσε να ενισχυθεί η όρεξη για ρίσκο και να περιοριστεί περαιτέρω η ελκυστικότητα του χρυσού, και των άλλων πολύτιμων μετάλλων, που τείνουν να λειτουργούν ως επενδυτικό καταφύγιο. 

 naftemporiki.gr