Skip to main content

Στροφή στα ομόλογα προτείνουν οι fund managers – Προειδοποιούν για υψηλές αποτιμήσεις

Στροφή προς τα ομόλογα και μείωση των τοποθετήσεων τους στις μετοχές προτείνουν οι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων, προειδοποιώντας τους επενδυτές για υψηλές αποτιμήσεις.

Οι επενδυτές αύξησαν τον Απρίλιο τις τοποθετήσεις τους σε ομόλογα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2017, όπως δείχνει δημοσκόπηση του Reuters. Και αυτό παρά το ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων και το νέο ιστορικό υψηλό του S&P 500 στη Wall Street στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω προσδοκιών για επίλυση της σινο-αμερικανικής εμπορικής διένεξης, την ανακοίνωση αισιόδοξων αποτελεσμάτων τριμήνου και τη στάση αναμονής από τη Fed, παγώνοντας τις επιτοκιακές αυξήσεις.

Παρά τις ελπίδες για συνέχιση του ράλι στη Wall Street -μετρώντας ήδη μία δεκαετία- οι διαχειριστές κεφαλαίων και επικεφαλής επενδύσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Βρετανία και Ιαπωνία που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι τιμές στα περισσότερα στοιχεία ενεργητικού φαίνονται ιδιαίτερα υψηλές, ένα ζήτημα που επηρεάζει αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, οι τοποθετήσεις σε διεθνείς μετοχές αντιπροσωπεύουν το 47% του συνολικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου, από 47,6% τον Μάρτιο. Οι τοποθετήσεις σε ομόλογα αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2017, στο 40,% του χαρτοφυλακίου από 39,8% και σε βάρος του ρευστού, το ποσοστό του οποίου μειώθηκε στο 5,2% από 5,8%.