Skip to main content

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μέτρα έκτακτης ανάγκης

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μέτρα έκτακτης ανάγκης» διαμήνυσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο «ΜΝΙ» και το «Euro2day», σημειώνοντας ότι η Κομισιόν «δεν επιθυμεί να υιοθετήσει μία τέτοια πρόταση».

Παρ’ όλα αυτά, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «θα την εξετάσει σοβαρά, μόνο εάν θέλουν όλα τα μέρα και σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση».

Όσον αφορά τις διαφορές με το ΔΝΤ, ο κ. Γιούνκερ κατέστησε αναγκαία τη γεφύρωσή τους, σημειώνοντας βέβαια, «ότι δεν είναι αυτοσκοπός να ικανοποιηθεί το Ταμείο πάση θυσία».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα και απέκλεισε το σενάριο Grexit, τονίζοντας ότι «όποιος τολμήσει να το επαναφέρει είναι σαν να “παίζει με τη φωτιά”».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.