Με ρυθμό άνω του 1,5% θα μπορούσε να «τρέξει» η γαλλική οικονομία το επόμενο έτος, αν η κυβέρνηση επιταχύνει τις προσπάθειές της να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ.
«Μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη άνω του 1,5% την επόμενη χρονιά, αν υλοποιήσουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Όπως σημείωσε, αυτό το ποσοστό ανάπτυξης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της ανεργίας στη χώρα.
Ο κ. Νουαγιέ υποστήριξε επίσης ότι η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω στην αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας. «Θα πρέπει να “σπάσουμε” τα ταμπού στην αγορά εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












