Skip to main content

O ιδρυτής της Softbank έχασε 130 εκατ. δολ. στοιχηματίζοντας στο Bitcoin

Ο Μασαγιόσι Σον, δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Softbank, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα στο Bitcoin, όταν η τιμή του ψηφιακού νομίσματος ήταν στο απόγειό της. Ακολούθησε μία απότομη κατρακύλα, η οποία τον οδήγησε στο να ξεπουλήσει με αποτέλεσμα να έχει ζημία άνω των 130 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές. 

Ο Σον πραγματοποίησε την επένδυσή του το 2017, κατά την «φρενίτιδα» των κρυπτονομισμάτων και αφού το Bitcoin είχε δει την αξία του να δεκαπλασιάζεται σε έναν χρόνο. Πούλησε στις αρχές του 2018, όταν η τιμή του είχε βουλιάξει κάτω από τα 9.000 δολάρια από σχεδόν 20.000 στα μέσα Δεκεμβρίου του 2018. Έκτοτε η πτώση είχε συνέχεια με την τιμή να κινείται στα τέλη του 2018 κοντά στα 3.700 δολάρια. 

Σήμερα έχει ανακάμψει σε υψηλά έξι μηνών, υπερβαίνοντας τα 5.600 δολάρια και οι υποστηρικτές του ελπίζουν ότι η ανάκαμψη θα έχει συνέχεια. 

Ο Σον δεν είχε την υπομονή να δει αν όντως αυτό θα συμβεί. Είναι εξάλλου εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει στα επίπεδα, που είχε απογειωθεί το 2017. Είναι γνωστός για την διάθεσή του να αναλαμβάνει υψηλό ρίσκο  και γρήγορες επιχειρηματικές και επενδυτικές αποφάσεις. 

Σύμφωνα με την WSJ ο άνθρωπος που τον ενθάρρυνε για το στοίχημα στο Bitcoin ήταν ο Πίτερ Μπρίγκερ, συνπρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού, Fortress Investment Group.  Η SoftBank εξαγόρασε την Fortress το 2017. 

Πηγή: WSJ