Skip to main content

Τα εμπορεύματα οι πρωταγωνιστές των αγορών σήμερα

Εικόνα σταθεροποίησης είχαμε σήμερα στις αγορές μετοχών της Ασίας. Οι συνεδριάσεις χαρακτηρίστηκαν από εξαιρετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών σε μία ημέρα κατά την οποία οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές μένουν κλειστές, καθώς είναι Δευτέρα του Πάσχα για τους Καθολικούς. Το βλέμμα στρέφεται στις αγορές εμπορευμάτων, με τις τιμές του πετρελαίου να επιδίδονται σε ράλι εν μέσω πληροφοριών ότι δεν θα ανανεωθούν οι εξαιρέσεις των ΗΠΑ στο ιρανικό εμπάργκο και τις τιμές του χρυσού να ανακάμπτουν από το ναδίρ των τεσσάρων μηνών στο οποίο είχαν υποχωρήσει. 

Ο δείκτης MSCI Asia- Pacific για την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού έμεινε εν πολλοίς αμετάβλητος και πολύ κοντά σε υψηλά εννέα μήνων, με το κλίμα να είναι υποτονικό λόγω των εορτών του Πάσχα. Στο Τόκιο ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,15%, στη Σεούλ ο Kospi έκλεισε στο 0,1% και στη Σαγκάη ο Σύνθετος Δείκτης υποχώρησε 0,1%. 

Στην αγορά συναλλάγματος ο Δείκτης Δολαρίου, που παρακολουθεί την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι κυριότερων ανταγωνιστών του, υποχωρεί οριακά στις 97,377 μονάδες, αλλά είναι πολύ κοντά στα υψηλά 1,5 μήνα στα οποία σκαρφάλωσε την περασμένη Πέμπτη, στον απόηχο των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ. Σταθερό στα 1,1241 δολάρια το ευρώ, όπως και το ιαπωνικό γιεν, με την ισοτιμία στα 111,96 ανά δολάριο. Άνοδο 0,25% στα 1,3363 ανά αμερικανικό δολάριο παρουσιάζει το δολάριο Καναδά, με ώθηση από την ανατίμηση του πετρελαίου. 

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,3% στα 1.278,86 δολάρια ανά ουγκιά, ύστερα από πτώση 1,2% την περασμένη εβδομάδα. 

naftemporiki.gr