Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Με άνεση οι στόχοι για τα πλεόνασματα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τα περιθώρια για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο προσφέρει το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα του 2017, όπως επισημάινει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. 

«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4% του ΑΕΠ για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αποδεικνύει για μια ακόμα χρονιά την αξιοπιστία της δημοσιονομικής διαχείρισης» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι με βάση τη μεθοδολογία του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2017 αναμένεται να ανέλθει σε 4,2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι, όχι μόνο είναι εφικτός ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, αλλά και ότι θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο» υπογραμμίζει το υπουργείο. 

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.