Skip to main content

Απορρίπτουν την εμπλοκή τους στα Panama Papers οι Credit Suisse και HSBC

Την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των Panama Papers διαψεύδουν οι Credit Suisse και HSBC, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί συνεργασίας με off – shore εταιρείες.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, οι δύο ελβετικές τράπεζες χρησιμοποιούσαν off shore εταιρείες, προκειμένου να βοηθήσουν διάφορους πελάτες τους να φοροδιαφύγουν.

«Ως τράπεζα ενθαρρύνουμε και προτείνουμε τη χρήση δομών, μόνο για οικονομικά νόμιμους σκοπούς» δήλωσε ο επικεφαλής της Credit Suisse, διαψεύδοντας την εμπλοκή της τράπεζας στο σκάνδαλο.

Από την πλευρά της, η HSBC σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί είναι ιστορικά ξεπερασμένοι, καθώς ορισμένες από τις κατηγορίες χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’90. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε τροποποιήσει τους κανονισμούς μας, ενισχύοντας σημαντικά τη διαφάνεια» πρόσθεσε η ελβετική τράπεζα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα έγγραφα των Panama Papers, περισσότερες από 500 τράπεζες χρησιμοποιούσαν μέσω της Mossack Fonseca, ένα δίκτυο 15.600 υπεράκτιων εταιρειών, συμβάλλοντας στη φοροδιαφυγή πλούσιων πελατών και καταθετών.

Πηγή: Reuters