Skip to main content

Συνάντηση Στ. Πιρτσιόλα με τους προέδρους των 10 περιφερειακών λιμανιών

Συνάντηση με τους Προέδρους των δέκα περιφερειακών Οργανισμών Λιμένων και τους δημάρχους των αντίστοιχων περιοχών και εκπροσώπους τους είχε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δήμων και των Οργανισμών Λιμένων σχετικά με το θέμα των χερσαίων ζωνών των λιμανιών και των διεκδικήσεων των δημοτικών αρχών.

Συμφωνήθηκε η διαδικασία και χρονοδιάγραμμα τριών μηνών για να παρουσιάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις τελικές προτάσεις τους για τη διευθέτηση των ζητημάτων αυτών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα λιμάνια του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπόλοιπων λιμανιών. Το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης του πλέον αρμόδιου τρόπου αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου των λιμανιών μέσω της δημιουργίας ομάδων λιμένων που μετέπειτα θα αποκρατικοποιηθούν μέσω μιας σειράς συναλλαγών.