Skip to main content

Τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank ξεκινούν να παρέχουν οι τράπεζες

Τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank για αγορές μέσω διαδικτύου ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, η λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank εξασφαλίζει στους πληρωτές τη δυνατότητα απευθείας χρέωσης του τραπεζικού τους λογαριασμού για αγορές σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου (online shopping).

Στη συνέχεια, διευκρινίζεται ότι η επιλογή του εικονιδίου της MyBank στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού εμπόρου ανακατευθύνει τον πληρωτή στις λύσεις internet ή/και mobile banking της τράπεζας συνεργασίας του από την οποία και μπορεί να πληρώσει επιβεβαιώνοντας μια SEPA εντολή μεταφοράς πίστωσης με προτυπωμένες όλες τις σχετικές πληροφορίες (όνομα και λογαριασμός δικαιούχου, ποσό, νόμισμα, προϊόν ή υπηρεσία αγοράς, κ.λπ.).

«Οι τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 94%, θα ξεκινήσουν να παρέχουν, από το τέλος Απριλίου, τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank εξασφαλίζοντας στους ηλεκτρονικούς εμπόρους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τη δυνατότητα εισπράξεων από το σύνολο, σχεδόν, των πληρωτών/ χρηστών υπηρεσιών internet και mobile banking» τονίζει μεταξύ άλλων, η ΕΕΤ.  

«Η εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και προκλήσεις για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Πιστεύουμε ότι η λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank αποτελούν μία σωστή στρατηγική κίνηση για τις τράπεζες-μέλη μας», ανέφερε ο  Χρήστος Γκόρτσος, γενικός γραμματέας της ΕΕΤ.