Skip to main content

ΕΚΤ: Αναμένεται να ζητήσει έξτρα κεφάλαια από την Deutsche Bank για τη συγχώνευση με Commerzbank

Ακόμη ένα εμπόδιο φαίνεται να ορθώνεται στα σχέδια των Deutsche Bank και Commerzbank για συγχώνευση. Σύμφωνα με το Reuters η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ζητήσει από την DB να αντλήσει νέα κεφάλαια από τις αγορές σε περίπτωση που κλείσει η συμφωνία. 

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχο με άμεση γνώση του θέματος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας. Αυτός εξηγεί ότι η κορυφαία γερμανική τράπεζα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα κεφαλαιακό μαξιλάρι- το ύψος του οποίου δεν έχει ακόμη υπολογιστεί από την ΕΚΤ- προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες προκύψουν κατά τη συγχώνευση με την Commerzbank. 

Το αίτημα αυτό εφόσον επιβεβαιωθεί αναμένεται να περιπλέξει περαιτέρω τις διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία. Την διαδικασία «σπρώχνει» η γερμανική κυβέρνηση, που θέλει τη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή. Ωστόσο η επιτροπή σοφών που συμβουλεύει το Βερολίνο τάσσεται κατά της συγχώνευσης. Αντίθετο φέρεται να είναι και το Κατάρ, εκ των μεγαλύτερων μετόχων της Deutsche Bank, ενώ οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα χαθούν έως και 30.000 θέσεις εργασίας. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πληροφορίες θέλουν την ιταλική UniCredit να ενδιαφέρεται για μία πρόταση εξαγοράς της Commerzbank, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την Deutsche Bank καταρρεύσουν. Δεν σκοπεύει ωστόσο να μπει «σφήνα» στη διαδικασία όσο η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

naftemporiki.gr