Skip to main content

Γ. Δραγασάκης: Εφικτός στόχος η αλματώδης αύξηση των εξαγωγών έως το 2025

Την εκτίμηση ότι ο στόχος για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ ώς το 2025 δεν είναι ανέφικτος, εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και  υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, αναγνωρίζοντας πάντως δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, πριν από το πρόγευμα εργασίας που παραθέτει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με επίσημο προσκεκλημένο τον ίδιο, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το 50% του ΑΕΠ είναι μεν ο ποσοτικός στόχος, αλλά επιδίωξη της κυβέρνησης είναι οι εξαγωγές να βελτιωθούν και ποιοτικά, δηλαδή «να περικλείουν περισσότερη προστιθέμενη αξία παραγόμενη στην Ελλάδα».

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι στα έξι χρόνια που έχουμε μπροστά μας, αν δεν προκύψουν εξωτερικές αναταράξεις που να κόψουν την πορεία μας, ο στόχος είναι διεκδικήσιμος, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης.

«Ήδη δημιουργήσαμε το 2016 μια διυπουργική επιτροπή εξωστρέφειας και θα την αναβαθμίσουμε σε κυβερνητικό συμβούλιο, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα υπουργεία θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.  Έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, αναβαθμίζουμε τον Enterprise Greece, που γίνεται βραχίονας για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, έχουμε αποτελέσματα ήδη, τα οποία είναι ενθαρρυντικά και υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι ο στόχος για το 50% είναι εφικτός, αν και δύσκολος, αλλά αξίζει να παλεύει κανείς για στόχους που να είναι λίγο πιο μπροστά από αυτό που θεωρούμε δεδομένο» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.