Skip to main content

Στάση αναμονής τηρεί το Χ.Α.

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις μη τραπεζικές μετοχές να δημιουργούν αποτελεσματικά, μέχρι τώρα, «αναχώματα» έναντι των ρευστοποιήσεων που παρατηρούνται στον τραπεζικό κλάδο.

Στις 11:20, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,19% στις 766,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,29% στις 228,03 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,40% στις 554,35 μονάδες.

Το κλίμα στο ταμπλό είναι ιδιαιτέρως ευμετάβλητο την πρώτη ώρα της σημερινής συνεδρίασης, με τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια να δείχνουν ότι απέχουν, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Άλλωστε, ακολουθώντας και τις αργίες της Ευρώπης, αύριο, Παρασκευή, και τη Δευτέρα το ελληνικό Χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό, λόγω του Πάσχα.

Έτσι η αγορά τηρεί στάση αναμονής, παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με την κατάρτιση της λίστας των μέτρων που έχουν ζητήσει οι πιστωτές από την Ελλάδα. Ωστόσο, για ακόμη μία φορά, δεν υπήρξε πρόοδος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, με πληροφορίες της «Ν» να αναφέρουν ότι οι εταίροι αμφιβάλλουν για την απόδοση του ελληνικού πακέτου που προβλέπει έσοδα «χωρίς υφεσιακά μέτρα» μέχρι και 6,11 δισ. ευρώ, ενώ πιέζουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει σε θέματα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές» όπως το ασφαλιστικό, το εργασιακό και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Το θετικό πρόσημο της αγοράς επί της ουσίας στηρίζεται στο +3,11% της ΕΕΕ, ενώ θετικά κινούνται η Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, ΜΕΤΚΑ, Jumbo, Βιοχαλκο, Folli Follie και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με την Εθνική και την Πειραιώς να καταγράφουν απώλειες 1,83% και 1,47% αντίστοιχα. Άνω του 1% οι απώλειες σε Alpha Bank, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα.