Skip to main content

Εισβολή διαδηλωτών στο Κογκρέσο της Παραγουάης

Στο Κογκρέσο εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής διαδηλωτές στην Παραγουάη, αντιδρώντας στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία επιτρέπει την επανεκλογή του νυν προέδρου, Οράσιο Καρτές.

«Διαπράχθηκε ένα πραξικόπημα, θα αντισταθούμε και θα καλέσουμε τον λαό να αντισταθεί μαζί μας», δήλωσε η γερουσιάστρια, Ντεσιρέ Μάσι, μέλος του αντιπολιτευόμενου Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Μετά την πτώση της δικτατορίας, το 1989, το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει την επανεκλογή κάποιου προσώπου στο προεδρικό αξίωμα.

Η Γερουσία ωστόσο, σε μυστική της ψηφοφορία, ενέκρινε την αλλαγή του Συντάγματος και τη δυνατότητα επανεκλογής στον προεδρικό θώκο.

Οι διαδηλωτές, οι οποίες εισέβαλαν στο Κογκρέσο, κατάφεραν να βάλουν φωτιά σε ορισμένα τμήματα του κτηρίου, με την πυροσβεστική να παρεμβαίνει για να εξομαλύνει την κατάσταση. Ανάλογες διαμαρτυρίες εκδηλώθηκαν σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Παραγουάης.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους βάρβαρους να πλήξουν την ειρήνη, την ηρεμία και την ευημερία του λαού της Παραγουάης» δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος Καρτές. 

naftemporiki.gr