Skip to main content

Βαθύ κόκκινο και πάλι στις αγορές

Το ράλι ανακούφισης, που πυροδότησαν οι ελπίδες για εμπορική ανακωχή ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, δεν κράτησε πολύ. Νέοι πονοκέφαλοι ήρθαν στο φως για τους επενδυτές και έχουν να κάνουν με τον πολλά υποσχόμενο τομέα των πλήρως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων και τον τεχνολογικό κλάδο. 

Ρευστοποιήσεις επικρατούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στις αγορές της Ασίας, μετά και τη χθεσινοβραδινή νέα μεγάλη πτώση στη Wall Street. Στις 6:20 ώρα Ελλάδος ο δείκτης Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο υποχώρεί σχεδόν 1,8%, με τις τεχνολογικές εταιρείες να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Η ανατίμηση του γιεν, η οποία καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικές τις ιαπωνικές εξαγωγές, είναι ακόμη ένας αρνητικός παράγοντας για τις μετοχές στο Τόκιο. 

Κόκκινο δείχνουν τα ταμπλό και στη Σεούλ, με τον Kospi να υποχωρεί 1,2%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng παρουσιάζει απώλειες 1,3% και στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης σημειώνει πτώση περίπου 0,8%. 

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χθες το βράδυ ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της αγοράς έκανε νέα «βουτιά» άνω των 300 μονάδων (-1,4%). Πολύ μεγαλύτερες (-2,93%) ήταν οι απώλειες για τον Nasdaq, στον οποίο κυριαρχούν οι τεχνολογικές εταιρείες, ενώ με πτώση 1,7% έκλεισε και ο S&P 500. 

Αρνητικοί πρωταγωνιστές η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, με τη μετοχή της να κάνει βουτιά 8%, και η Nvidia, προμηθευτής τεχνολογίας αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, με απώλειες 7,8%. Η τελευταία ανακοίνωσε ότι σταματά τις δοκιμές πλήρως αυτοματοποιημένων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους. 

Σφυροκόπημα δέχθηκε συνολικά ο κλάδος τεχνολογίας με τις μετοχές των Facebook και Alphabet να υποχωρούν περίπου 5% έκαστη. 

naftemporiki.gr