Skip to main content

Η σινοαμερικανική «ανακωχή» δίνει ώθηση στις μετοχές

Ανάσα ανακούφισης ακούγεται σήμερα στις διεθνείς αγορές μετοχών, στον απόηχο των πληροφοριών, που θέλουν την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο να έχουν αρχίσει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με στόχο την εμπορική «ανακωχή». Με τα τύμπανα του εμπορικού πολέμου να έχουν σιγάσει, η όρεξη για ρίσκο ανοίγει και πάλι. 

Στις 11:15 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 1,1%. Ο Dax στη Φραγκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύονται 1,3%, ο γαλλικός CAC 40 έχει κέρδη 1,1% και εκτός της ζώνης του ευρώ, στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι στο +1,4%. Λίγο νωρίτερα ο Stoxx 600 με άνοδο 1,4% σκαρφάλωνε σε υψηλά επτά εβδομάδων, ενώ ο γερμανικός Dax είχε κάνει «άλμα» έως και 1,8%. 

Διεκδικεί τις 800 μονάδες ο Γ.Δ. του Χ.Α. 

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να παλεύει να περάσει και πάλι τις 800 μονάδες. Αυτή την ώρα ενισχύεται 1,14% στις 799 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,9 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,2%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται περίπου 0,80%. Ανοδικά κινούνται όλοι οι κλάδοι, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφουν εκείνοι των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (2,40%), των τραπεζών (1,9%) και των ταξιδιών (+1,8%).

Χαμόγελα στην Ασία 

Η καλή ημέρα για τις αγορές είχε φανεί από νωρίς το πρωί στην Ασία, με τους αγοραστές να δίνουν δυναμικά το «παρών» στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 2,65%. Κέρδη, αν και πιο συγκρατημένα, είχαν επίσης τα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Σανγκάης, της Βομβάης και της Σεούλ. 

naftemporiki.gr