Skip to main content

Παρεμβάσεις στη χωροταξία σε δύο φάσεις

Σε δύο στάδια θα δράσει στα θέματα χωροταξίας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. Όπως είπε πριν από λίγη ώρα – με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης στο Μουσείο της Ακρόπολης που ανακατασκευάζει το ελληνικό περίπτερο στη Biennale της Βενετίας με θέμα «Τοπία Τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα», με εθνικό επίτροπο – επιμελητή τον Γιάννη Αίσωπο – για τις παρεμβάσεις στην χωροταξία (τουριστικό χωροταξικό, δασικά κ.λ.π.) θα δημιουργηθούν άμεσα ομάδες διαχείρισης έργου στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς, επιστήμονες, επαγγελματίες κλ.π.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν κάποιες άμεσες παρεμβάσεις «πινελιές», όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Τσιρώνης, στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο, προκειμένου να μην δημιουργηθούν μη αναστρέψιμες καταστάσεις για το περιβάλλον, και σε δεύτερη θα επιχειρηθεί μια συνολική μεταρρύθμιση κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου.

Ο υπουργός Αναπληρωτής ερωτώμενος σχετικά με την άποψή του για τις σύνθετες τουριστικές αναπτύξεις (ξενοδοχεία σε συνδυασμό με τουριστικές κατοικίες) σημείωσε ότι ορισμένες από αυτές μπορεί να μην δημιουργούν προβλήματα και να πρέπει να προχωρήσουν ενώ άλλες όχι. Απέφυγε πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ