Skip to main content

Προσδοκίες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας ανεβάζουν τις αγορές

Οι προσδοκίες για μία συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα μέσα στον επόμενο μήνα, μετά και το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ ότι το Πεκίνο τηρεί «πολύ υπεύθυνη και λογική» στάση έδωσε τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στο ηθικό των επενδυτών και οδήγησε σε άνοδο τους δείκτες στα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού. 

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xihnua o αντιπρόεδρος της Κίνας, Λίου Χε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και τον εκπρόσωπο εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. 

Στον απόηχο των πληροφοριών ο δείκτης MSCI Aσίας- Ειρηνικού καταγράφει άνοδο 0,8%. Στο +1% είναι ο Σύνθετος Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και στο +0,8% ο Nikkei στο Τόκιο. Κέρδη 0,8% και για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. 

Στο Σίντνεϊ ο δείκτης S&P/ASX 200 παρουσιάζει οριακή πτώση στον απόηχο και της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία. Ένας εκ των δραστών φέρεται να είναι Αυστραλός εξτρεμιστής. 

naftemporiki.gr