Skip to main content

Τέλος τα capital controls στην Ισλανδία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Αίρονται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ισλανδία οι εναπομείναντες περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που βρίσκονται σε ισχύ από το 2008, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα. 

«Τα capital controls που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και συνταξιοδοτικά ταμεία ήρθησαν», αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα ισχύσει από τις 14 Μαρτίου.

«Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη καμπή στην οικονομική αναδιάρθρωση μετά την κρίση του 2008 και 2009. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι αποτέλεσαν ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανόρθωση της οικονομίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπγιάρνι Μπενέντικτσον.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.