Skip to main content

Ευρωπαϊκοί θεσμοί: Σημαντική πρόοδος στο δημοσιονομικό πακέτο

Σημαντική πρόοδο καταγράφουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για μία ισορροπημένη δέσμη δημοσιονομικών μέτρων, για την περίοδο μετά από τη λήξη του προγράμματος, καθώς και για μία σειρά από βασικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα εν όψει του Eurogroup στις 20 Μαρτίου, με στόχο να υπάρξει γρήγορα μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

«Τα κλιμάκια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας διεξήγαν πολιτικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε μέρος στις συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το δικό του πρόγραμμα», σημειώνεται επίσης στο κοινό ανακοινωθέν.

«Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί για μια ισορροπημένη δέσμη δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος και μια σειρά από βασικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Eurogroup στις 20 Μαρτίου. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ