Skip to main content

ΔΝΤ: Παραμένουν οι διαφορές σε σημαντικούς τομείς

Για διαφορές που παραμένουν σε πολύ σημαντικούς τομείς, παρά την πρόοδο σε άλλα σημαντικά θέματα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, εκτιμώντας ότι «είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία», σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Όπως επεσήμανε, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, «έχει σημειωθεί πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικούς τομείς».

Ο κ. Ράις δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τους τομείς στους οποίους αναφέρεται και συμπλήρωσε ότι ακόμη απαιτείται πολλή δουλεία.

Ερωτηθείς για το εάν μιλάει για το staff level agreement ή το συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επεσήμανε ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί τόσο σε όρους εξυπηρέτησης του όσο και συνολικά ως μέγεθος, ο κ. Ράις είπε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητεί «κούρεμα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ