Skip to main content

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Οι κεφαλαιαγορές διεθνώς έχουν χτυπηθεί από τον COVID19 και έχει μεγάλη σημασία, σε ποια φάση βρήκε το ξέσπασμα της επιδημίας κάθε χρηματιστήριο ξεχωριστά. Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπορεί να μπει σε «κατ’οίκον περιορισμό», βρίσκεται και αυτό στη δίνη της παγκόσμιας ανησυχίας. 

Νέος γύρος έντασης παρατηρείται από το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου. Ομάδα ατόμων από την τουρκική πλευρά του φράχτη πέταξαν χημικά προς την ελληνική πλευρά, ενώ «αύρα» της ΕΛΑΣ προχώρησε σε ρίψη νερού. 

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του καλλιεργεί τον ισλαμισμό, προωθεί τον «ευρασιατισμό», αναβαθμίζει τον αντιαμερικανισμό και παίζει μάλλον άγαρμπα το χαρτί του αντικεμαλισμού. To μεγάλο λάθος του όμως είναι μάλλον ότι ανοίγει πολλά μέτωπα με τη Δύση. 

Στροφή 180 μοιρών όσον αφορά την ετοιμότητα των ΗΠΑ απέναντι στη διάγνωση του Covid-19, καθώς και τις συνέπειες της επιδημίας στην οικονομία, κάνει ο Λευκός Οίκος. Ο Τραμπ αναγνωρίζει τώρα τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Η επιδημία δεν είναι «γυμνάσια».

Η τουρκική ΒΟΤΑS εξόφλησε τις αναδρομικές χρεώσεις της προς τη ΔΕΠΑ. Επεστράφη – σύμφωνα με πληροφορίες – ποσό ύψους 200 εκατ. ευρώ