Skip to main content

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανακτούν το χαμένο έδαφος- 4η ημέρα ανόδου

Για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται σε τροχιά ανόδου, ανακτώντας το χαμένο έδαφος της περασμένης εβδομάδας.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,6%. Είναι η πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου που ο δείκτης επιδεικνύει σταθερότητα για τόσες ημέρες. Αυτή αποδίδεται εν πολλοίς στην αποφασιστική δράση της Fed, αλλά και στην πεποίθηση της αγοράς ότι η ΕΚΤ θα ακολουθήσει τα βήματα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας μειώνοντας και η ίδια τα επιτόκια κατά δέκα μονάδες βάσης το αργότερο τον επόμενο μήνα. 

Άνοδο 0,5% παρουσιάζει ο DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,4%. Στο +0,2% ο FTSE MIB στο Μιλάνο, την ώρα που ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται οριακά σε θετικό έδαφος. 

Νωρίτερα ανοδικές τάσεις επιράτησαν και στις αγορές της Ασίας που είχαν πάρει το θετικό σήμα της Wall Street. Κέρδη της τάξης του 2% εξασφάλισαν τα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ, ενώ άνοδο 1,09% σημείωσε ο Nikkei 225 στο Τόκιο. 

naftemporiki.gr