Skip to main content

Αυξημένος κατά 5,8% ο τζίρος στην αγορά ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Αύξηση της τάξης του 5,8% εμφάνισε το 2015 ο τζίρος στην αγορά των ενοικιάσεων αυτοκινήτων, χάρη στην σημαντική ενίσχυση των τουριστικών αφίξεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδική μελέτη της ICAP Group, η αγορά ενισχύθηκε κατά 8,6% στον τομέα των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων και κατά 4,8% στον τομέα των μακροχρόνιων – εταιρικών μισθώσεων. Την ίδια ώρα, ο συνολικός στόλος των ενοικιαζόμενων οχημάτων διευρύνθηκε κατά 7,7%.

Με βάση τα ευρήματα της μελέτης, οι συνολικές πωλήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, σημείωσαν άνοδο κατά 4% ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 26,2%. Ως αποτέλεσμα, τα προ-φόρων κέρδη εκτινάχθηκαν στα 42,5 εκατ. ευρώ έναντι 8,8 εκατ. ευρώ το 2014.

Την ίδια ώρα ωστόσο, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, το 52% των εταιρειών κατατάσσεται στη ζώνη «Υψηλού Πιστωτικού Κινδύνου», ενώ το 42% στη ζώνη «Μέσου Πιστωτικού Κινδύνου».

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εντοπίζεται σχετική βελτίωση, δεδομένου ότι υπάρχει τάση μετακίνησης από τη ζώνη Υψηλού, στη ζώνη «Μέσου Πιστωτικού Κινδύνου».

naftemporiki.gr