Skip to main content

Υπεύθυνη στάση εν όψει εκλογών ζητεί ο Μοσκοβισί

Στην ανάγκη συνέχισης της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στάθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, κάλεσε τα κόμματα να επιδείξουν υπευθυνότητα.

«Είναι λογικό τα κόμματα να μάχονται το ένα το άλλο στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μια πλειοψηφία, αυτή είναι η δημοκρατία, ωστόσο θα τα παρότρυνα να διατηρήσουν την αίσθηση της ευθύνης», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και στον σωστό δρόμο, καθώς και ότι είναι χώρα ευκαιριών, ωστόσο επέμεινε πως πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας, δήλωσε ότι πρέπει να επιλυθεί.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, σημείωσε αρχικά ότι η Κομισιόν δεν πρότεινε ποτέ πλεόνασμα 3,5%, αλλά ήταν απαίτηση του ΔΝΤ και ορισμένων κρατών μελών.

Όπως τόνισε, «είναι μια δέσμευση που έχει αναληφθεί», ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν σημαίνει πως θα ισχύει για πάντα, αλλά νομίζω πως ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε είναι να είμαστε κατ’ αρχάς προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις και να τις σεβόμαστε». Πάντως, πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή στο μέλλον, δεν ξέρω πότε, μπορεί να επανεξεταστούν».