Skip to main content

Μοσκοβισί: Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις έως το επόμενο Eurogroup

Η δεύτερη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας αποκαλύπτει σημαντική πρόοδο, αλλά και τομείς στους οποίους απαιτείται να γίνουν περισσότερα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης ο Πιέρ Μοσκοβισί και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ανεβάσει ρυθμούς για να ολοκληρώσει τα απαιτούμενα έως το επικείμενο Eurogroup, που θα λάβει χώρα στις 11 Μαρτίου.  

«Καλώ τις αρχές να ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις εγκαίρως για το επόμενο Eurogroup» τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μοσκοβισί συμπλήρωσε πως η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές ανισορροπίες και προκλήσεις, με κυριότερη βεβαίως το εξαιρετικά υψηλό χρέος. 

Πάγο σε προσδοκίες για τα πλεόνασματα

«Οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές», ξεκαθάρισε επίσης ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια. «Η Ελλάδα όταν εξήλθε από το πρόγραμμα ανέλαβε κάποιες δεσμεύσεις για την εκπλήρωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος για κάποια χρόνια και δέν τίθεται σε συζήτηση» είπε, προσθέτοντας ότι το γεγονός πως έως τώρα τις έκανε σεβαστές τις δεσμεύσεις αυτές και αυτό επέτρεψε στην κυβέρνηση να λάβει επίσης «κοινωνικά μέτρα», ένα από τα οποία είναι να μην προχωρήσει η περαιτέρω περικοπή συντάξεων.

Κληθείς να σχολιάσει και το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ανέφερε ότι «κάποια σημεία» πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω. «Έχει γίνει πρόοδος, αλλά η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και ΑΜΠΕ