Skip to main content

ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με επανέκδοση πενταετούς ομολόγου

Στις αγορές βγαίνει αύριο το ελληνικό Δημόσιο προχωρώντας στην επανέκδοση πενταετούς ομολόγου κυμαινομένου επιτοκίου, θέλοντας να προλάβει την περαιτέρω αύξηση του κόστους δανεισμού. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, η δημοπρασία κυμαινόμενου επιτοκίου (3M Euribor+1,23%), λήξης 15 Δεκεμβρίου 2027, σε άυλη μορφή ISIN GR0514024216 θα διενεργηθεί αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί είναι 750 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022.

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον βασικοί διαπραγματευτές με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι πέντε ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 το μεσημέρι τοπική ώρα, της 25ης Οκτωβρίου 2022 και οι οποίες ικανοποιούνται, μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής,  και μέχρι τις 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, για τα ομόλογα δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

naftemporiki.gr