Skip to main content

Έβγαλε κέρδος 1.700% από τη χρεοκοπία της Mt. Gox και τώρα ψάχνει νέες ευκαιρίες

Το 2017 ο Τόμας Μπρέιζιελ δεν ενδιαφερόταν και πολύ για το Bitcoin. Αλλά ως επενδυτής σε distressed ενεργητικό, είχε μία «αδυναμία» στις χρεοκοπίες. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην τραβήξει την προσοχή του η κατάρρευση της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Mt. Gox. 

Αγόρασε λοιπόν απαιτήσεις πελατών της Mt. Gox αξίας σχεδόν 4.000 Bitcoin με 1 εκατ. δολάρια που είχε αντλήσει από οικογενειακό επενδυτικό γραφείο. Οι πρώην χρήστες της πλατφόρμας περίμεναν να πάρουν τα χρήματά τους ύστερα από μία κυβερνοεπίθεση κατά την οποία εκλάπησαν περί τα 850.000 Bitcoin. Αγόρασε την πρώτη απαίτηση πελάτη της χρεοκοπημενης πλατφόρμας έναντι 106.333 δολαρίων (στο 38% της ονομαστικής της αξίας). Σήμερα έχει δει την αξία της να υπερβαίνει τα 2 εκατ. δολάρια.  

Το συνολικό του «στοίχημα» στην Mt. Gox έχει αυξήσει την αξία του σχεδόν 18 φορές, αφού μπορεί αυτό το διάστημα το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα να είναι σε πτώση, αλλά σε σχέση με το 2017 έχουν απογειωθεί. 

Τώρα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων υπάρχουν νέες χρεοκοπίες, από την Celsius Network έως την Voyager Digital, τις οποίες ο Μπρέιζιελ βλέπει ως νέες επενδυτικές ευκαιρίες.